• 1
  • 2
  • 3
image
Niko
Tenze
Jesenske barve in vonjave vabijo vse, še posebno pa ljubitelje dobre kuhinje, na Okuse Krasa.
 
 
 
image
Vesna
Gustin
15-letnica Okusov Krasa Praznični jedilnik
 

Okusi Krasa 2016

15. oktober – 5. november 2016 (in še naprej)

Letošnja vezna nit Okusov Krasa je, kot se za jubilej spodobi, »Praznični jedilnik«. Tematika nudi gostincem priložnost, da izrazijo svojo kreativnost in ovrednotijo kraško kulinarično dediščino. Jedi bodo oplemenitila kraška vina, oljčno olje, kraški sir, med in drugi kraški proizvodi.

Pobuda Okusi Krasa 2016 bo obiskovalcem nudila nepozabno kulinarično izkušnjo skozi cas in običaje v prazničnih priložnostih. Letošnji meniji so tradicionalno obarvani, a ohranjajo obenem inovativni pridih.

Pekarne ponujajo kruh iz domače moke, mlete na mlinski kamen.

Kotiček tipičnih proizvodov - Domači proizvodi so na prodaj pri 16-ih sodelujočih ponudnikih, v sodelovanju s konzorciji in organizacijami proizvajalcev, med prireditvijo in tudi po njej. Letos so na voljo tudi posebni darilni paketi Okusov Krasa.

Ne le enogastronomija. Naravne in enogastronomske poti, skupaj z vodiči Curiosi di Natura (TS) in Julia@est (GO).

Slovensko deželno gospodarsko združenje se zahvaljuje za prispevek Avtonomni Deželi Furlaniji Julijski krajini, Trgovinski zbornici Trst, Pokrajini Trst in Javni agenciji Republike Slovenije za spodbujanje podjetništva,  inovativnosti, razvoja, investicij in turizma – Spirit Slovenija ter vsem partnerjem in proizvajalcem za sodelovanje Gurmani in ljubitelji ste toplo vabljeni, da obiščete Kras in »poskusite« sodelujoče gostilne, pekarne in trgovine. Vabilo, da se nekaj dni pomudite v našem edinstvenem okolju, velja seveda celo leto, da lahko odkrijete okuse vseh letnih casov.

Paola Zivic in Mirjam Malalan
Predsednici gostinske sekcije in sekcije trgovine na drobno SDGZ

 

              

 

 

Tipični kraški pridelki – vino, olje, sir, med


 

Gostilne na Krasu

 

Gostilne, pekarne in trgovine na Krasu in nasploh krajevno gostinstvo na Tržaškem in na Goriškem imajo veliko tradicijo. Z razvojem tržaškega pristanišča in bližnjih mest so na Primorskem, v Furlaniji in Istri zrasle številne krčme, furmarske gostilne, točilnice, pogrošni lokali in seveda ugledne restavracije.

Preberi več

Facebook stran


Spletno stran so sofinansirali:
Javna agencija Republike Slovenije za spodbujanje podjetništva, inovativnosti, razvoja, investicij in turizma Trgovinska zbornica iz Trsta - Camera di Commercio di Trieste Pokrajina Trst - Provincia di Trieste

Slovensko deželno gospodarsko združenje - Unione Economica Regionale Slovena
  Tel.: +39 040 67248 Fax.: +39 040 6724850 E-mail: info@sdgz.it - Privacy
  SDGZ - Slovensko Deželno Gospodarsko Združenje - Ul. Cicerone, 8 - 34133 Trst (TS) - D.št. 00972010326

ATTENZIONE! Questo sito utilizza i cookie e tecnologie simili.

Se non si modificano le impostazioni del browser, l'utente accetta. Dettagli

Capisco